Example title

За контакти: 0882 877 739

ПОЛЪХ ОТ МОРЕТО: Самостоятелна изложба на ПАРУШ ПАРУШЕВ

Варненският маринист пренася морския бриз в града под тепетата.

Със своя авторска изложба-живопис, озаглавена “Полъх от морето”, варненският художник Паруш Парушев ще гостува в гр. Пловдив - Галерия Артистика.

Откриването ще е на 15.юли /четвъртък/ от 18.30 ч. За своето представяне в града под тепетата Парушев е подготвил картини с пейзажи на морска тематика. Специално за пловдивската публика той ще представи и две големи платна, обединени от темата за джаза и топлите летни вечери.

”Художник–визионер и импровизатор, Паруш Парушев в картините си разказва цветно за живота и спомените си, мечтите и желанията си. Като израснал покрай брега на река Дунав творец, той е приел за водещи определени пространствени принципи в пейзажите си. Но морето, неговият бряг и маринистиката като цяло му откриват още по-големи възможности – да развие емоционално-пространствените планове на пейзажа и колоритно да пресъздаде богатството на различните състояния на природата, т.е. да ѝ придаде характер и да я одухотвори.

Когато разглеждаме картините му, виждаме, че паралелно той развива различни сюжети от природния, градски и селски пейзаж. Последователно в живописта си той отстоява позицията на ония художници от миналото и настоящето, които се стремят да наложат облика на една национална, българска живопис.”, коментира за творчеството му Пламена Димитрова-Рачева.

Паруш Парушев е роден на 20 юни 1957 г. в гр. Полски Тръмбеш, Великотърновско. Начално обучение по класическа живопис получава в гр. Русе в ателието на Кирил Станчев, ученик на Никола Маринов. Завършва живопис във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ при проф. Г. Костов и проф. И. Бочев.

Парушев е член на Сдружението на художниците в гр. Русе и в гр. Варна. Има зад гърба си в над 15 самостоятелни и 13 общи изложби, участия в Бианалета и Национални худ. изложби. Картините му са притежание на частни и обществени колекции.

Заповядайте на вернисаж в четвъртък, 15.07.2021 от 18:30 до 20:00 часа в Галерия Артистика - Пловдив, ул. Авксентий Велешки 9.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Изложби и събития

Изложби и събития | Галерия Artistica

ПОЛЪХ ОТ МОРЕТО: Самостоятелна изложба на ПАРУШ ПАРУШЕВ

ПОЛЪХ ОТ МОРЕТО: Самостоятелна изложба на ПАРУШ ПАРУШЕВ | Галерия Артистика

Варненският маринист пренася морския бриз в града под тепетата.Със своя авторска изложба-живопис, озаглавена “Полъх от морето”, варненският художник Паруш Варненският маринист пренася морския бриз в града под тепетата.Със своя авторска изложба-живопис, озаглавена “Полъх от морето”, варненският художник Паруш 2021-07-05T15:58:33+03:00 ПОЛЪХ ОТ МОРЕТО: Самостоятелна изложба на ПАРУШ ПАРУШЕВ

<p>Варненският маринист пренася морския бриз в града под тепетата.</p> <p>Със своя авторска изложба-живопис, озаглавена &ldquo;Полъх от морето&rdquo;, варненският художник Паруш Парушев ще гостува в гр. Пловдив - <a href="https://artistica.bg/">Галерия Артистика</a>.</p> <p>Откриването ще е на 15.юли /четвъртък/ от 18.30 ч. За своето представяне в града под тепетата Парушев е подготвил картини с пейзажи на морска тематика. Специално за пловдивската публика той ще представи и две големи платна, обединени от темата за джаза и топлите летни вечери.</p> <p>&rdquo;Художник&ndash;визионер и импровизатор, Паруш Парушев в картините си разказва цветно за живота и спомените си, мечтите и желанията си. Като израснал покрай брега на река Дунав творец, той е приел за водещи определени пространствени принципи в пейзажите си. Но морето, неговият бряг и маринистиката като цяло му откриват още по-големи възможности &ndash; да развие емоционално-пространствените планове на пейзажа и колоритно да пресъздаде богатството на различните състояния на природата, т.е. да ѝ придаде характер и да я одухотвори.</p> <p>Когато разглеждаме картините му, виждаме, че паралелно той развива различни сюжети от природния, градски и селски пейзаж. Последователно в живописта си той отстоява позицията на ония художници от миналото и настоящето, които се стремят да наложат облика на една национална, българска живопис.&rdquo;, коментира за творчеството му Пламена Димитрова-Рачева.</p> <p>Паруш Парушев е роден на 20 юни 1957 г. в гр. Полски Тръмбеш, Великотърновско. Начално обучение по класическа живопис получава в гр. Русе в ателието на Кирил Станчев, ученик на Никола Маринов. Завършва живопис във ВТУ &bdquo;Св. Св. Кирил и Методий&ldquo; при проф. Г. Костов и проф. И. Бочев.</p> <p>Парушев е член на Сдружението на художниците в гр. Русе и в гр. Варна. Има зад гърба си в над 15 самостоятелни и 13 общи изложби, участия в Бианалета и Национални худ. изложби. Картините му са притежание на частни и обществени колекции.</p> <p>Заповядайте на вернисаж в четвъртък, 15.07.2021 от 18:30 до 20:00 часа в Галерия <a href="https://artistica.bg/">Артистика</a> - Пловдив, ул. Авксентий Велешки 9.</p>